Home | Nieuwsarchief | Kalender
V8 Supercars: Andretti haalt personeel uit Supercar Team voor Indy 500
13 maart 2018 Pagina 1 van 1
Met zes inschrijvingen voor de 102e editie van de Indy 500 heeft men bij Andretti Autosport een gebrek aan mensen. Maar eigenlijk niet. Voor de komende Indy 500 gaat Andretti Autosport uit het Walkinshaw Andretti United Supercar team inzetten. Dit werd vandaag bevestigd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Walkinshaw Andretti United

2018 Crew Andretti
Een aantal mensen van Walkinshaw Andretti United crew gaat naar de Indy 500. 


Andretti haalt personeel uit Supercar Team voor Indy 500
Voor de komende Indy 500 doet men bij Andretti Autosport een beroep op de manschappen van het Walkinshaw Andretti United Supercar Team. Michael Andretti bevestigde dit vorige week in Adelaide om de teams nog beter met elkaar te laten integreren. "Een aantal mensen wordt naar de Indy 500 gestuurd omdat wij zes auto's inzetten. Dit betekent al een vorm van integratie. Anderzijds zijn er bij de Indycars een aantal mensen die graag bij de Supercars ervaring op willen gaan doen. Daar is enorm veel belangstelling voor."

Maar de integratie tussen beide teams gaat verder dan dit. Door dit project hoopt men bij Walkinshaw Andretti United een wildcard voor de Bathurst 1000 te verkrijgen. Daar wordt achter de schermen hard aan gewerkt. Marco Andretti zou een mogelijke optie zijn omdat die in 2012 voor Kelly Racing in de Gold Coast 600reed. Inmiddels zijn ook de namen van Scott Speed en Fernando Alonso gevallen. Alonso is naast het F1 programma eveneens druk bezet met het Toyota WEC programma. Zak Brown: "Alonso is een racer, die aarzelt geen moment om ja te zeggen, maar de op de lange termijn sluiten we dit zeker niet uit.

Om betere resultaten te verkrijgen wisselde het team van Roger Penske in het verleden zijn Indycar- en NASCAR crews nogal eens tegen elkaar uit. Interessant gegeven dat we dit nu ook met de Supercars gaan zien.

2018 Andretti Crew
Achter de crewpolicy steekt meer dan je denkt. Achter de schermen wordt hard gewerkt voor Bathurst 1000 wildcard inschrijving.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2018
Bekijk de desktopversie