Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Retro: Groeten van de State of Art Historic Zandvoort Trophy
15 mei 2019 Pagina 1 van 1
E19-HZT-670

Erik van der Schaaff en Eric van den Heuvel waren het afgelopen weekend bij de State of Art Historic Zandvoort Trophy in samenwerking met het 402 Nationaal Oldtimer Festival. Zij kwamen met het volgende materiaal naar huis en deden zoals gebruikelijk de uitgebreide groeten.


IMG 0001


Niet alleen een historische wagen, maar ook een rijke historie van bezochte evenementen gezien alle stickers op het dak. Dit weekend kwam er weer eentje bij.

IMG 0002


Tussen alle mooie klassiekers op het paddock stond deze fraai gepoetste Volvo P444 L, een voormalig deelnemer aan de Noordkaap Challenge. Wie ook nog wil sponsoren moet snel zijn want alle plekjes zijn zo goed als vergeven.


IMG 0003


De eigenaar van deze zeldzame MGA Twin Cam, er zijn er nauwelijks meer dan 2.000 van gebouwd, heeft er voor gekozen zijn Engelse sportwagentje volledig origineel te houden. In plaats van een verse laag verf heeft de wagen nog steeds dezelfde laklaag als toen deze in 1958 uit de fabriek rolde, al heeft de tand des tijd wel de nodige sporen achtergelaten. De commentaren van de bezoekers waren verschillend. Je houdt er van of je houdt er niet van.
 
 
IMG 0004


Op de paddock zagen we ook een aantal kitcars zoals deze Dutton Sports uit 1985. Een snel karretje dat met ruim 100 pk uit een twee liter blok en een gewicht van 470 kilogram een ideaal automobiel is om je tijdens track days mee uit te leven op het circuit.
 


IMG 0005

Bij menig bezoeker liep het kwijl bij wijze van spreken uit de mondhoeken bij deze Porsche. Met een bodykit van RUF en in de iconische kleuren van Martini lijkt de wagen bijna sprekend op de Porsche 911 Carrera RSR bolide waarmee onder andere Gijs van Lennep in het midden van de zeventiger jaren over de circuits raasde.


4


Races met Historische racewagens, Youngtimers en Puppies (82-90). Mooie volle velden met veel variatie aan auto's en respect voor elkaars materiaal. Uiteraard gaat ook daar wel eens wat mis. Huppelt er zo maar een Falcon door het gras van het Scheivlak.

 
5


Uiteraard was de politie paraat om erger te voorkomen
 
6


De politiek liet ook zijn neus zien. Deze keer een VVD-er met een uit Amsterdam verbannen VW camper die stemmen kwam werven voor de Europese verkiezingen.
 
7


"Ze vlooien elkaar" hoorde ik iemand zeggen. Met de 300mm lens was zichtbaar dat zij het staartje van haar vriend netjes maakte.
 
8


Met een zelfde type pick-up sleepte Dan Gurney zijn race Cobra's van race naar race.

IMG 0006


Ondanks een heerlijk zonnetje was het beide dagen behoorlijk fris voor de tijd van het jaar door een venijnig windje uit zee, maar deze OCA marshall was hier goed op uitgerust.IMG 0007

Stijlvol hoofddeksel.


9


We kennen de diverse Renault merkencups, maar een R4 bestel met gehelmde ridder hadden wij nog niet eerder op Zandvoort zien rondrijden.


10


De OCA had het druk, met introducees en het trainen van nieuwe leden op de posten.

11


De batmobiel was er ook...

12

Waldorf en Statler
 


13


Een moment waarop het veiligheidsnetwerk van de OCA haar nut bewijst. De rijder kreeg brand in de auto op de Hunzerug en stuurde de Mitsubishibocht in en sprong daar uit de auto, vlak achter post 15. Daar werd snel aan accuraat gehandeld. De eigen blusser werd ingezet en de Rescue Nissan was snel ter plaatse. Van de teammanager weten we inmiddels dat de schade meevalt en we de Oranje Lotus snel weer terug zullen zien.

15


Waar wordt geracet gaat ook wel eens iets kapot. Deze remschijf wordt met de hand geslepen om een trilling kwijt te raken

17


Na gedane arbeid is het goed relaxen

18


Klein beginnen is een vaak gehoord advies

18a


Bijzonder, Nederlands product
 


20


De naamgevende sponsor van het volgende weekend was al, een klein beetje, aanwezig

21


Stranden langs de baan wil je niet... Tenzij je strand in de pitlane bij box Jan, waar OCA Marshall Jan een koffie automaat heeft staan om de gestrande rijder gerust te stellen
 
E19-HZT-274


Een fraaie Lagonda dop
 
E19-HZT-718


Een prachtig stukje patina

22


Tot de volgende keer!

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2019
Bekijk de desktopversie