Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
DTM: Groeten uit Misano 2019
12 juni 2019 Pagina 1 van 1
IMG 4822

Onder zomerse omstandigheden was de DTM afgelopen weekeinde te gast op het Misano World Circuit Marco Simoncelli in Misano. Daarmee was het een stuk aangenamer dan de regen bij de Italiaanse ronde in augustus vorig jaar. Anders dan toen werden de races nu gewoon overdag verreden. Natuurlijk was er volop belangstelling voor MotoGP-coureur Andrea Dovizioso, die als gastrijder in actie kwam. Hij presteerde keurig, al kon hij de sterke vijfde plaats van Alex Zanardi, vorig jaar gastrijder in de DTM in Misano, niet herhalen. Rondom het evenement verzamelden we wat materiaal voor onze impressie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer


IMG 9589

We hadden even naar de optie gekeken om per auto naar Misano te reizen, en van daar verder naar Le Mans voor de 24 Uur, maar uiteindelijk bleek vliegen toch een wat meer ontspannen variant. Dat betekende allereerst een vlucht naar Bologna, waar je je bij aankomst meteen realiseert dat je je in het 'Terra di Motori' bevindt. Lamborghini heeft een eigen expositieruimte en jarenlang was er ook een Lamborghini als 'Follow Me'-auto actief op het platform, maar die hebben we dit jaar niet gezien.


IMG 9591

Ook in de aankomsthal op het Aeroporto Gulielmo Marconi: een verkoopstand vol met lokale lekkernijen, zoals heerlijke kazen en prachtige hammen en salami's.


IMG 9701

Vaste afspraak in Misano op donderdagavond was een bezoek aan de lokale pizzeria Hochey, waar uitbater Paulino (midden op de foto) iedere avond om 22.22 uur de motorfiets van wijlen Marco Simoncelli laat draaien, als eerbetoon aan de omgekomen coureur, die uit het nabijgelegen Cattolica stamde en vaste gast in de pizzeria was. Het tijdstip is te verklaren doordat er 22.22 uur op het bonnetje stond nadat Simoncelli er voor de laatste keer, kort voor zijn dood, gegeten had.


IMG 1971

En de pizza is er uitstekend, maar dat behoeft in Italië eigenlijk geen betoog...


IMG 9715 2

Zoals gemeld was een andere motorcoureur, Ducati-rijder Andrea Dovizioso, dit weekeinde de gastrijder in de DTM. Hij gaf een eigen persconferentie op vrijdagmiddag.


IMG 9717

Eerst in het Engels, daarna in het Italiaans, stond 'Dovi' de nedia te woord. De belangstelling was flink.


IMG 9725

Zijn wegracer (toegegeven, het model van vorig jaar, maar dat is iets voor de kenners) stond het hele weekeinde opgesteld in de Audi-hospitality.

IMG 9735

Op vrijdagavond was er een ontvangst in de hospitality van het Aston Martin-team R-Motorsport, dit jaar nieuw in de DTM. Teambaas dr. Florian Kamelger (r.), zijn collega dr. Andreas Baenziger (m.) en PR-man Wolfgang Schattling (l.) heetten de gasten welkom.


IMG 9737

Andrea Kaiser, presentatrice van de DTM-uitzendingen op de Duitse zender SAT1, bereidde speciaal voor een item in de uitzending met de Oostenrijkse R-Motorsport-coureur Ferdinand von Habsburg 'kaiserschmarrn', een Oostenrijkse specialiteit die naar verluidt voor de Oostenrijkse keizer Franz-Josef, een van Habsburgs voorvaderen, gecreëerd werd.


IMG 9739

Niet te missen in Italië is de Piaggio Ape, een licht, driewielig voertuigje dat voor allerlei doeleinden door bedrijven, overheid en particulieren wordt ingezet. Je komt ze overal in het straatbeeld tegen en op doorgaande wegen rijden ze altijd vooraan in de file...


IMG 9771

Dit zijn wel heel leuke varianten: opgevoerde Apes als driftcars.


IMG 9770

Gezien op de startgrid voorafgaand aan de DTM-race, het zag er behoorlijk spectaculair uit.


IMG 9761

Lee van Dam, promotor van de DTM-race in Assen, was er ook, hier met de Nederlandse DTM-coureur Robin Frijns, die probeert bij temperaturen van rond de 35 graden het hoofd nog een beetje koel te houden.


IMG 9758

Dindo Capello werkte mee aan de uitzendingen van DTM-Fan-TV en interviewt hier Alex Zanardi.


IMG 9768

Andrea Albani, dircteur van het circuit in Misano, was bijzonder tevreden met het verloop van het evenement.
 

IMG 9793

Drukte rondom de auto van gastrijder 'Dovi', waar Andrea Kaiser van SAT1 de Italiaanse gastrijder, Alex Zanardi en haar eigen echtgenoot Sébastien Ogier interviewt.


IMG 9798 2

Mattias Ekström behoort ook tot het selecte gezelschap van DTM-gastrijders na zijn optreden bij de seizoensstart van vorig jaar in Hockenheim. De afgelopen weken trad hij op als coach voor Andrea Dovizioso.


IMG 5331

Twee oud-Le Mans-winnaars, vaak als teamgenoten, waren dit weekeinde als 'race consultant' danwel 'race steward' actief: Emanuele Pirro bij de Formule 1 in Canada (nee, we gaan het hier niet over die straf voor Vettel hebben), Frank Biela bij de DTM in Misano. De Duitser wordt hier geïnterviewd door Oliver Sittler van DTM-Fan-TV.


IMG 9766 4

De Amerikaan Dustin Hesseltine is van beroep 'Motorsports Lawyer', zoals zijn visitekaartje vermeldt. Een soort Amerikaanse Breus van der Horst dus. Hij helpt onder andere regelmatig Europese coureurs die in Amerika racen met hun werkvisa. In Misano was hij voor het eerst te gast bij de DTM als start van een Europese trip van enkele weken, waarin hij ook de 24-uursraces in Le Mans en op de Nürburgring op zijn programma heeft staan.


IMG 9806

Na de race deed Robin Frijns een keurig promotiepraatje voor een reclamespot voorafgaand aan het DTM-evenement in Assen.


IMG 4090

Behoorlijke drukte in de paddock bij de diverse foodtrucks.


IMG 6341 3

De beste koffie in de paddock.

IMG 1587 2

Weer eens wat anders dan een roze Porsche 911.


IMG 3369

Natuurlijk ook reclame voor de Superbikes.


IMG 2918 4

De Hoffmann-groep, sponsor van de Audi van Jamie Green (die in Misano vanwege blindedarmontsteking ontbrak en werd vervangen door Pietro Fittipaldi) had net als eerder in Zoder behoorlijk wat gasten uitgenodigd, De oranje caps en rugzakken vielen goed op.


IMG 5522

Ook BMW had een eigen presentatie in de paddock.


IMG 5373

Enorme tribubes in Misano, maar die zitten alleen maar bij motorraces vol.


IMG 1265

Dit schijnt er helaas ook bij te horen...


IMG 6341 2

Deze truck-trailercombinatie met bijbehorende Fiat 500 van het Nederlandse team Van der Horst Motorsport zagen we zaterdagavond op het circuitterrein van Misano arriveren. Heeft Van der Horst ambities in de richting van de DTM, waar sinds dit jaar ook privéteams weer meer dan welkom zijn? We zouden het van harte toejuichen! De realiteit bleek echter dat het team deze week in Misano test met het oog op de komende wedstrijden de in Lamborghini Super Trofeo van eind deze maand, en vanwege het feit dat je op officiële feestdagen, zoals eerste en tweede Pinksterdag in veel landen niet met een vrachtauto mag rijden, arriveerde men dus op zaterdag al in Misano. Er zijn immers slechtere plekken om een paar dagen door te brengen.


IMG 6253 3

Volgende bestemming: Le Mans. Dat gold voor deze coureurs, van links naar rechts Loïc Duval, Paul Di Resta, Mike Rockenfeller, Philipp Eng en Côme Lédogar, die vanuit Misano naar Le Mans reisden, en ook voor uw verslaggever.
 
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2019
Bekijk de desktopversie