Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Supercars: Cameron Waters op pole-position voor Bathurst 1000
17 oktober 2020 Pagina 1 van 1
201017 Bathurst quali
Bijna in de muur, maar toch op pole: Cameron Waters in de Tickford Racing-Ford MustangDe nummer 6-Tickford Racing-Ford Mustang was in vier van de zeven trainingssessies op Mount Panorama al het snelst en Cam Waters bevestigde deze sterke vorm met de snelste tijd in de Top Ten Shootout. Daarmee staat de Australiër voor het eerst in zijn loopbaan op de pole-position voor de Bathurst 1000.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In de Shootout was het bewolkt, waarmee de gereden rondentijden lager lagen dan in alle eerdere sessies dit weekeinde. Waters kwam sterk voor de dag, maar bij het uitkomen van de Esses had het net zo goed mis kunnen gaan, want de muur kwam toch wel akelig dichtbij. Niettemin hield Waters de auto op de baan, kwam na 2:03,5592 minuten over de finishlijn en stelde zo de pole position veilig.

Scott McLaughlin kwalficeerde de nummer 17-DJR Team Penske-Mustang als tweede, nadat hij lange tijd de leiding in handen had. Chaz Mostert reed de derde tijd en was daarmee de best geklasseerde Holden-rijder bij de laatste race van het legendarische merk op Mount Panorama. Daarachter staan Nick Percat in de nummer 8-Brad Jones Racing-Holden en Shane van Gisbergen in de Triple Eight Racing-Holden. De Nieuw-Zeelander toonde zich – niet voor het eerst – een beetje te gretig, want hij ging bij The Chase te wijd en verspeelde daarmee zijn kansen op de pole-position. Lee Holdsworth (Tickford-Ford), Anton de Pasqale (Erebus-Holden), Fabian Coulthard (DJR-Penske-Ford), James Courtney (Tickford-Ford) en Jamie Whincup (Triple Eight-Holden) completeren de top tien.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2021
Bekijk de desktopversie