Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
WTCR: Guerrieri op pole voor eerste en derde race Hungaroring, Muller start vooraan in race 2
17 oktober 2020 Pagina 1 van 1
201017 WTCR quali Gue
Esteban Guerrieri was snel op de natte Hungaroring

Esteban Guerrieri kwalificeerde zich met de Allinkl.com-Münnich Motorsport-Honda op pole voor de eerste en de derde race van het FIA WTCR op de Hungaroring. Nadat hij ook in de beide vrije trainingen al de snelste was, eindigde hij ook in de eerste kwalificatie en in de Q3-shootout bovenaan. Yvan Muller, tiende in Q2, start vanwege de 'reversed grid' vooraan in de tweede race, met zijn neef, Lynk & Co-merkgenoot Yann Ehrlacher, de leider in de tussenstand van het kampioenschap, naast zich op de eerste rij. Tom Coronel, bij afwezigheid van Nicky Catsburg de enige Nederlander die dit weekeinde in de serie in actie komt, had moeite om met zijn Audi de snelheid te vinden. Hij eindigde als 19e in Q1 en ging daarmee niet door naar de volgende heats.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: FIA WTCR

Het was de hele dag al nat op de Hungaroring en de kwalificatie vormde daarop geen uitzondering. Guerrieri had eerder op de dag al aangetoond dat hij onder die omstandigheden prima voor de dag kwam en zette die vorm in de kwalificatie voort. In de eerste sessie eindigde hij bovenaan: met zijn tijd van 2:05,665 minuten bleef de Argentijn als enige onder de 2:06. De tweede tijd was voor Mikel Azcona in de Zengö-Cupra, voor Yann Ehrlacher als snelste uit de Lynk & Co-brigade. Monteiro reed de vierde tijd, maar moet vanwege een motorwissel van achteraan starten. Daarachter volgden Tassi en Muller, terwijl ook Girolami, Urrutia, Vernay, Berthon, Magnus en Boldizs door mochten naar Q2. Dat gold niet voor Coronel, maar die bevond zich in goed gezelschap, want ook titelverdediger Michelisz en oud-WTCC-kampioenen Björk en Tarquini gingen niet door.

201017 WTCR Quali Muller
Tiende tijd voor Muller in Q2 en daarmee 'reversed grid pole' in de tweede race

In Q2 reed Mikel Azcona met de Cupra de snelste tijd, gevolgd door Honda-rijders Guerrieri, Tassi, Girolami en Monteiro. Daarachter kwalificeerde Vernay zich als zesde met de Mulsanne-Alfa, voor de beide Audi-coureurs Magnus en Berthon alsmede Ehrlacher en Muller, beide met Lynk & Co.

In Q3 wilde Azcona als eerste de baan op, maar kwam tot stilstand bij de uitgang van de pitstraat. Tassi kwam tot een tijd van 2:06,267 minuten en voerde aanvankelijk de tijdenlijst aan, terwijl Monteiro in de tweede sector en tijd verloor. Girolami verloor ook tijd door wijd te gaan, waarop Guerrieri als laatste zijn poging ondernam en met een tijd van 2:05,705 minuten de pole-position voor de derde race voor zich opeiste. Tassi eindigde als tweede voor Monteiro en Girolami, terwijl Azcona zonder tijd bleef en als zesde afsloot.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2021
Bekijk de desktopversie