Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Div: Robert Wickens weer terug in de cockpit
04 mei 2021 Pagina 1 van 1
Robert Wickens keerde vandaag voor het eerst sinds drie jaar na zijn Indycar crash op Pocono weer terug achter het stuur. De Canadees reed op het circuit van Mid Ohio in een TCR-auto die door Bryan Herta Motorsport in de Noord Amerikaanse Michelin Pilot Challenge wordt ingezet.

Robert Wickens


Tekst Willem J. Staat
Foto's PR/Wickens

Robert Wickens weer terug in de cockpit
De auto waarmee Wickens vandaag op Mid Ohio beschikt over handcontrols en wordt normaliter door Michael Johnson bestuurd die vanaf zijn borst verlamd is. In de ochtenduren reed Wickens ongeveer zo'n 25 rondjes en keerde 's middags weer opnieuw terug achter het stuur. "Het was voor mij gewoon business as usual" zei een opgewekte Robert Wickens nadat hij uit de auto stapte. Vanwege het beperkte gebruik van zijn voeten en benen maakte Wickens gebruik van de handcontrols
.
Robert Wickens: "Toen ik eenmaal uit mijn kunstmatige coma was stond er maar éen ding op de lijst: "Wanneer kan ik weer racen". Ik begon met karting en mijn familie heeft zoveel voor mij opgeofferd. Iedereen die zoveel moeite in mij en mijn carriere gestoken heeft, dit laat je niet zomaar wegnemen. Deze blessure is slechts een tegenslag geweest. Niet het einde van mijn carriere Op mijn 32e heb ik nog zoveel om voor te leven waarvan ik plan om er nog met volle teugen van te genieten Ik wist dat indien ik er bij mijn herstel niet vol voor zou gaan, ik mezelf onder mijn achterste zou schoppen van waarom heb je het niet harder geprobeerd?"

Over wat dit voor de toekomst voor Wickens inhoudt kon hij nog niet beantwoorden. "Geen echte vooruitzichten maar alleen een kans. Ik wil gewoon weer naar het topsportniveau terugkeren. En die kans is vandaag nul sinds mijn herstel zo. Dit is een massale stap vooruit voor mijn terugkeer, maar verder zit er nog niets in de pijplijn. Het grootste struikelblok vormen nu nog de financiën. Als we aan de slag kunnen hebben we de hele wereld tot onze beschikking maar het is best moeilijk om aan de slag te gaan."Wickens werkt nu als adviseur bij Arrow McLaren SP in Indycar en is een fanatieke iRacer op diverse platforms. " Never give Up" is zijn devies!

Wickens

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2021
Bekijk de desktopversie