Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Groeten van de Benelux Open Races op Zandvoort
08 juni 2021 Pagina 1 van 1
1 KOP van het stuk

Het zou een interessant weekend worden. De 24 uur van de Nurburgring, de Supercar Challenge met al haar series op Francorchamps en een groep Belgen met de VW Funcup en C1 en 2CV races aangevuld met het NK HTGT op Zandvoort. Spa werd vrijdagmiddag gecanceld, na urenlange zware regenbuien was een deel van de baan onbruikbaar geworden. Tijdens de 24 uursrace op de Nurburgring werd er uiteindelijk "slechts" 13 uur geracet vanwege zware regen en mist. Op Zandvoort kon gelukkig het hele programma worden afgewerkt.

Tekst en foto's: Erik van der Schaaff


3

De 2CV kennen we natuurlijk allemaal, maar herkende u bovenstaande racers zodanig.

4

Was de buitenkant al onherkenbaar, ook het overbekende roggel en gorgelgeluid was verdwenen. Er zit nog steeds een 2 cilinder boxer in het vooronder, maar nu van een BMW motorfiets.

5

We hebben de crashtender allemaal wel in actie gezien, racer achterop hijsen en terug naar het team. Echter had de organisatie een opblaasbrug over de pitlane gezet en besloot het team te kijken of de tender er wel onder door paste. Deze paste met 3 cm speling.

6

Tja, de oudere jongere krabt zich nu achter het oor. Bestaat dat merk nog, NSU is toch opgegaan in Audi? En waarom staat die naam nu op een Mercedes.
 

7

Enprofiel is het net een echte Kever. Van dicht bij is het een fraai silhouette racer met een 4 cilinder lijnmotor, een centrale zit positie voor de rijder en een vette achtervleugel.

8

De huid is geheel uit polyester en snel te wisselen want, zo hoorde en zag ik, de dames en heren rijden als "wilden". Code zestig bijvoorbeeld bleek lastig, de ene helft van het veld ging er vanuit dat deze alleen gold voor de rijders onder die leeftijd en denderde gewoon door. De andere helft van het veld ging er vanuit dat deze alleen gold voor de rijders ouder dan die leeftijd en denderde gewoon door.

9 a

Close gevechten met 40 auto's op de baan. Het is wel een fraai spektakel.

10

Wat ruist daar door het struik gewas?

11

Het NK HTGT deelde een startvel met de Triumph competition. Een lekker vol veld met veel verschillende klassiekers was het resultaat.
 


12

Een fraaie TVR, gevlucht vanaf Spa in verband met Te Veel Regen?

13

Kippenvel als zo'n veld op je af komt zetten. Diep gerommel van de vele V8en hoge gejank van de rechte vertanding in de diverse versnellingsbakken. Heerlijk.

14

Jasper Izaks de boomlange Fiat 500 Abarth rijder is uit zijn race puist gegroeid en hij kwam deze keer zijn geluk beproeven in een zeer snelle Mini

15

Vader en zoon Slak beiden illegaal aanwezig als toeschouwers.

16

De Familie van Gammeren heeft de rappe Escorts aan de kant gezet en rijdt nu, volgens één van de familieleden in deze hoerensloep.
 

17

Geen oog voor de natuurpracht langs de baan.

18

Bijzonder, de start van de 2CV race. Waar de meesten van ons de Eend kennen als een auto die hellend tegen het omvallen aan de hoek om kon... Deze 2CVs kwamen snaarstrak en hard om de hoek.

19

Het C1 veld, lekker vol en er werd gestreden om de laatste centimeter. Blijkbaar leverde finishen met deurklinken of buitenspiegels straf secondes op.

21

Waar gekwakt wordt vallen spaanders.
 
23

24

En de OCA maakt het dan weer OKAY!

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2021
Bekijk de desktopversie