Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Esports: Team Redline wint spectaculaire première volledig nieuw Esports Racing concept
09 mei 2022 Pagina 1 van 1
Het werd als de meest knotsgekke 24 Uurs evenement in Esports Racing en alles wat men beloofde is volledig uitgekomen. VCO Infinity heeft binnen 24 Uur voor 24 spectaculaire wedstrijduren gezorgd en de beste Esports Racing Teams een volledig nieuwe uitdaging geboden. Uiteindelijk won Team Redline dankzij ongelofelijke consistentie, het geheim van het succesformaat. De beslissing kwam in de allerlaatste wedstrijd waarin Team Redline op de eerste plek eindigde en Urano eSports de tweede. Team Redline ontving een prijs van U$ 5000 voor het zegevieren in een competitie van 40 teams uit de gehele wereld op het iRacing simulatieplatform. Het evenement was een samenwerking tussen de Virtual Racing School en de Virtual Competition Organisation.

2022 Lantara 2
Knotsgekke 24 Uurswedstrijd met veel deelnemers in verschillende klasses uit de gehele wereld.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Team Redline wint spectaculaire première volledig nieuw Esports Racing concept
Florian Haasper van de VCO-organisatie: " 24 Uurswedstrijden, in de waarste zin des woords, hebben wij natuurlijk ontelbaar veel beleefd. In de autosport heb je een hele speciale aantrekkingskracht en natuurlijk ook in de Esports-wedstrijden. Maar met VCO Infinity hebben we in zekere zin de grootste momenten van deze races vermenigvuldigd; 24 starts, 24 spannende wedstrijden, 24 zwaarbevochten finishes, het resultaat was pure actie met de beste teams en coureurs ter wereld. Proficiat aan het Redline Team. Maar de concurrentie, vooral Urano eSports, R8G eSports en VRS Coanda maakte het Team Redline niet gemakkelijk. Dank aan alle betrokkenen die dit evenement mogelijk gemaakt hebben. VCO Infinity hebben we zeker niet voor de laatste maal gehouden."

Het evenement begon afgelopen zaterdag om 19.00 Midden Europese Tijden. In totaal stonden 24 wedstrijden met een wedstrijdlengte van 45 minuten op het programma. Daarbij werden vijf verschillende voertuigen afwisselend ingezet; de Dallara IR18-Indycar, de F3 Dallara, de McLean MP4-12C GT3, de Hyunadai Elantra N TC en de Dallara 217 LMP2 waarmee op vijf verschillende circuits gereden werd. Dit resulteerde in 24 unieke circuit-voertuig combinaties waarop de 40 teams met elk van hun teams om de punten en de overwinningen streden.

Aan het einde was consistentie de sleutel tot het succes. Dit toonde het Redline Team met de rijders Maximilian Benecke, Patrick Holzmann, Josh Thompson, Luke Bennett en Enzo Bonito. Het kwintet vierde niet het meeste aantal overwinningen of podiumklasseringen maar permitteerde zich nauwelijks opgaves die met puntenverlies bestraft werden. Team Redline stond vijfmaal bovenaan, VRS Coanda achtmaal maar het team maakte teveel uitglijders en werd uiteindelijk als vierde geklasseerd. De tweede en derde plek ging naar de teams van Urana eSports en R8G eSports. Na een enorm spannende laatste wedstrijd beschikte team Redline over slechts drie punten voorsprong op Urana eSports.

2022 McLaren MP12 4C
Direct na elektrisch in een GT McLaren.


Commentaar:
Patrick Holzmann(Team Redline): "Wat een fantastisch evenement. Wat een uitdaging zowel mentaal als lichamelijk. Ik ben er telkens weer van onder de indruk hoe dat ons team met regelmaat op het hoogste niveau zijn prestaties levert dat ik met mijn aandeel aan het succes mocht bijdragen. In de laatste wedstrijd stond ik met een voor mij totaal onbekend voertuig volledig onder druk maar ik wist mij te verdedigen. Petje af voor Urana eSports en R8G eSports.Zij hebben met ons veel strijd geleverd en ons 24 Uur lang onder druk weten te zetten. Het VCO Infinity formaat is fantastisch. Voor een reguliere 24 Uurswedstrijd ben je voorbereid en warm je voor je stints op. Hier spring je direct na de wedstrijd naar een overgangssessie om je op de volgende "voertuig/circuit" combinatie voor te bereiden. Stress zonder pauze. Des te mooier is het om dan aan het einde als winnaar daar te staan."

Josh Thompson (Team Redline): " Dit was één van de gekste, zwaarste en tegelijk leukste evenementen die ik ooit heb bijgewoond. Ik heb veel raceseries en andere evenementen meegemaakt maar dit was van een ander niveau."

Statistiek 24 Uurs Event

2022 Indycar 1

Team overwinningen
VRS COANDA 8
Team Redline 5
URANO eSports 3
R8G eSports 2
Apex Racing Team 2
WAS COOKIN Racing Adventures 1
SRC Mivano Corse 1
Obsidian Racing 1
BS+COMPETITION 1

Winnende rijders.
Joshua K. Rogers 8
Valentin Mandernach 5
Patrik Holzmann 3
Luke A. Bennett 2
Tommy Østgaard 2
Yoep de Ligt 1
Phil Denes 1
Pablo Espes 1
Niclas Laubisch 1
Mitchell DeJong 1
Maximilian Benecke 1
Jack Sedgwick 1
Gael Valero 1
Brandon Hawkin 1
Ben Fuller 1
Alexey Nesov 1

2022 Hyundai Lantara 1

Podiums Teams
VRS COANDA 16
Team Redline 11
URANO eSports 10
R8G eSports 9
Apex Racing Team 5
SRC Mivano Corse 4
Veloce Esports 3
Obsidian Racing 3
Aurys Racing Team 2
T3 Motorsport 2
BS+COMPETITION 2
Altus Esports 1
TRITON Racing 1
Arnage Competition 1
Zennith Esports 1
WAS COOKIN Racing Adventures 1

Dallara F3


Podiums rijders
Josh K. Rogers 5
Mitchell DeJong 4
Niclas Laubisch 4
Valentin Mandernach 4
Tommy Østgaard 4
Dominik Hofmann 3
Maximilian Benecke 3
Patrik Holzmann 3
Mack Bakkum 3
Luke A. Bennett 3
Alexey Nesov 3
Brandon Hawkin 3
Gustavo Ariel 3
Maxime Brient 3
Yoep de Ligt 2
José I. Soria 2
Pablo Espes 2
Yannick Lapchin 1
Sacha Gorlé 1
Piotr Jagodzinski 1
Pedro Sanchez Albert 1
Paschalis Gkergkis 1
Luca Wünsch 1
Kira Wolf 1
Gordon Mutch 1
Gael Valero 1
Florian Lebigre 1
Enzo Bonito 1
David Toth 1
Daniel Alves Lourenco 1
Ben Fuller 1
Phil Denes 1
Jack Sedgwick 1
Vasilios Beletsiotis 1
Josh Thompson 1
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie