Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Indycar: VeeKay met Bitnile in het Oranje naar de Indy 500!
10 mei 2022 Pagina 1 van 1
Het team van Ed Carpenter Racing maakte vandaag bekend dat Rinus VeeKay met de No21 Bitcoin Racing Team Powered by Bitnile Dallara Chevrolet aan de 106e editie van de Indy 500 dit jaar zal deelnemen. Vorig jaar stond het team van Ed Carpenter bekend als het Bitcoin Racing Team toen VeeKay met de iconisch zwart oranje gekleurde Bitcoin auto aan de 500 mijls klassieker deelnam. Door de steun van BitNile Holding Inc zal het Bitcoin Racing Team in 2022 blijven groeien. Voor dit jaar is de kleurstelling veranderd. VeeKay mocht zelf het ontwerp aandragen.


2022 VK Oranje

Tekst: Willem J. Staat
Foto: ECR

VeeKay met Bitnile in het Oranje naar de Indy 500
Bitnile is een gediversifieerde Holding die disruptieve technologieën nastreeft, waaronder cryptocurrencies en innovaties op het gebied van gedecentraliseerde financiën (DeFi). Bitnile bezit en exploiteert hun eigen high profile datacenter waar de Bitcoin ontgonnen wordt. Met de wens om uitgebreide toegang tot DeFi te zien investeert BitNile in technologische platformen die community based transacties bieden zoals Earnity Inc.

Earnity is 's werelds eerste community gebaseerde platform en marktplaats combineert een social community met cryptocurrency en DeFi geeft gebruikers een plek om over crypto om te leren, te verdienen en te verzamelen. Het platform verbindt de makers, de docenten en de enthousiastelingen om hun kennis te delen en de audience te vergroten. Iedereen die de unieke QR-code aan de zijkant van VeeKay's nr 21 scant en het registratieproces voltooit ontvangt van Bitcoin Eternity een gratis Bitcoin. BitNile is een belangrijke investeerder in Earnity.

"Het Bitcoin Racing Team was een natuurlijk thuis voor BitNile. Met het doel om een Top 10 "miler" van Bitcoin in Noord Amerika te worden was het logisch om Rinus VeeKay deze kans te geven. De fans waren vorig jaar dol op de Bitcoin-auto en nu wordt het met een QR-code nog beter waarmee ze een gratis Bitcoin kunnen verdienen. Ik geloof dat alle drie deelnemende ECR-auto's kans maken om dit jaar de Indy 500 te winnen. De ECR-rijder die er met zijn team in slaagt om dit jaar de Indy 500 te winnen krijgt van ons een speciale Bitcoin incentive. " zegt Milton Todd Ault III Executive Chairman van Bitnile.

Bitnile bood Rinus VeeKay de kans om voor de Indy 500 zijn eigen auto te ontwerpen. Met het ontwerp wilde VeeKay een eerbetoon brengen aan zijn geboorteland Nederland, zijn familie, vrienden en fans. Hij koos er meteen voor om de No21 van een oranje kleurstelling te laten voorzien, de nationale kleur van ons land en een bron van trots voor zijn landgenoten. De voorvleugel draagt de horizontale driekleur van rode, witte en blauwe strepen die onze nationale driekleur vertegenwoordigt. Ook was het voor VeeKay belangrijk om de leeuw hierin op te nemen. Een symbool dat doordrenkt is van symbolische betekenis voor ons land. De leeuw verschijnt ook op de beide buitenspiegels.

VeeKay was erg opgetogen toen hij het aanbod van BitNile ontving. "Ik heb er altijd van gedroomd om in een oranjegekleurde bolide aan de 500 mijl van Indianapolis deel te nemen. Maar ik had nooit gedacht dat ik het zelf zou kunnen ontwerpen. Ik ben Todd Ault en BitNile erg dankbaar dat zij mij deze kans gegeven hebben. Bijzonder cool. Voor de Nederlands hebben we er veel in opgenomen en ik hoop dat ze er net zoals mij veel van houden."Volgende week dinsdag 17 mei beginnen voor VeeKay de eerste trainingen op de Brickyard.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie