Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Indycar: Sarah Fisher bestuurt 2023 70th Anniversary Edition Pace Car Chevrolet ZO6 Indy 500
10 mei 2022 Pagina 1 van 1
Oud coureur en voormalige teameigenaresse Sarah Fisher zal dit jaar met een jubileum editie van de Chevrolet Z06 het startveld naar de groene vlag van de 106e editie van de Indy 500 leiden.

2022 Sarah Fisher
Sarah Fisher, inmiddels alweer 41 jaar, kreeg de eer om de Pace Car van de 106e editie van de Indy 500 te besturen. Was bloedsnel in de IRL en moest destijds om gezondheidsredenen stoppen. Zij trouwde met de man die destijds haar linkervoorwiel bij de wedstrijden verwisselde.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Sarah Fisher bestuurt 2023 70th Anniversary Edition Pace Car Chevrolet ZO6 Indy 500
De in Ohio geboren Fisher startte tussen 2000 en 2009 negenmaal in "The Greatest Spectacle of Racing) Een record voor vrouwelijke coureurs. Haar snelste kwalificatieronde bedroeg in 2002 229.439 mph. En ook dit is een record voor een vrouwelijke deelneemster. In datzelfde jaar was zij tevens de eerste vrouw die op de Kentucky Speedway een pole wist te behalen in de Indycar SERIES. Ook was zij in 2000 op diezelfde baan de eerste vrouw die in Indycar een Top 3 resultaat wist te behalen.

Na haar actieve carrière was zij teameigenaresse en bezorgde Josef Newgarden zijn eerste zitje in Indycar. Nadat zij deze activiteit staakte bleef ze bij geselecteerde evenementen als Pace Car-rijdster bij de Indycar Series betrokken. Samen met haar echtgenoot Andy O'Gara bezit zij Indoor Kartbanen in Indianapolis en Daytona Beach. Sarah is tevens moeder van twee kinderen.

Sarah Fisher: "Telkens als ik de kans krijg om op de Indianapolis Motor Speedway te rijden is het vanuit tweezitters en historische bolides bijzonder. Het is een bijzondere eer om met de Pace Car te rijden. Ik heb deze rol vervuld sinds Johnny Rutherford met pensioen ging. Ik heb vele mooie herinneringen aan mijn carrière overgehouden. Ik ben erg vereerd om bij de 106e editie van de Indy 500 de Pace Car te mogen rijden en het harde werk en ontwikkeling dat Chevrolet in de ontwikkeling van de mobiele vooruitgang steekt te vertegenwoordigen."

Steve Majoros van Chevrolet marketing: " Het past exact bij de Indy 500 dat de 2032 ZO6 het veld mag aanvoeren. Een speciaal evenement voor de Corvette- en Indycar-fans over de gehele wereld."

2022 Sarah Fisher 2
Sarah krijgt de sleutels van de Chevrolet Z06 overhandigd.

Chevrolet en de Corvette hebben meer dan welke andere fabrikant dan ook het startveld aangevoerd. In 2022 gebeurt dit voor de 33e maal en de geschiedenis gaat terug tot 1948 toen het merk voor de eerste maal het startveld mocht aanvoeren. Over is de Corvette sinds 1978 voor de 19e maal Amerika's favoriete sportwagen.

IMS President Doug J. Boles: "Sarah Fisher is een icoon die altijd haar tijd neemt voor de fans om de Indianapolis Motor Speedway met klasse- en bescheidenheid te vertegenwoordigen. Voor deze eer is zij de meest geschikte persoon en het zal een sensatie en voorrecht zijn om haar het startveld van 33 auto's voor een enorme menigte en een wereldwijd publiek naar de groene vlag te zien leiden. Ik weet zeker dat Sarah veel plezier zal beleven aan het rijden in de Z06 70th Anniversary Edition 2023. Een ongelofelijke auto met de prestaties die bij zijn geweldige uiterlijk passen."
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie