Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
GT: Werelddebuut 734 pk sterke Mercedes AMG GT Track Series op de Red Bull Ring
12 mei 2022 Pagina 1 van 1
In het kader van de ADAC GT Masters die van 20/22 mei op de Red Bull te gast is, komt ook de Fanatec European GT2 Series aan de start. De gloednieuwe Mercedes AMG GT Track Series maakt er in handen van Bernd Schneider en Stéphane Ratel himself zijn wedstrijddebuut.

AMG GT 3 3
Op basis van de GT3 nu de AMG GT Track Series bestemd voor Clubsport en Trackdays.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Werelddebuut 734 pk sterke Mercedes AMG GT Track Series op de Red Bull Ring
De Fanatec GT European Series komt in Oostenrijk in het kader van het ADAC GT Masters weekend aan de start. De nieuwe supersportwagen behorend tot de topklasse maakt er zijn wedstrijddebuut. Van de 734 pk sterke auto zullen er slechts 55 exemplaren gebouwd worden en verschijnt met een beroemd rijdersduo aan de start, ex F-1- rijder en DTM-legende Bernd Schneider rijdt samen met SRO Motorsports-oprichter en GT3-, GT2- en GT4- initiatiefnemer Stéphane Ratel. De ADAC werkt al jaren samen met de SRO Motorsports Group.

In het kader van het ADAC GT Masters weekend komen er volgend weekend maar liefst drie modellen op basis van de AMG Mercedes GT aan de start. Het GT3-model in de ADAC GT Masters, de GT4-versie in de ADAC GT4 Germany en de nieuwe Track Series in de Fanatec GT2 European Series.

AMG GT 2  2
Hoewel voor de amateur racer bedoeld oogt de AMG Track Series behoolijk agressief.

De start van deze exclusieve sportwagen volgt op een initiatief van de SRO Motorsports Group. De auto is voorbestemd voor Trackdays en Clubsports Events en maakt nu na een uitgebreide test- en ontwikkelfase op de Red Bull Ring een uitgebreide test run. Vanwege de beperkte oplage is dit één van de weinige mogelijkheden om de AMG Mercedes GT Track Series in actie te zien. De auto wordt ingezet door het team van SPS Automotive Performance.

AMG GT 2 1
Er zijn slechts 55 exemplaren van gebouwd overigens.

Bernd Schneider: "Ik verheug mij op deze deelname om samen met Stephane Ratel, SPS Automotive Performance de AMG Mercedes GT Track Series onder wedstrijdomstandigheden te mogen besturen. Een fantastische aangelegenheid. AMG heeft een geweldige auto ontworpen die een combinatie is van vele jaren ervaring in de autosport en de ontwikkeling van prestatiegerichte voertuigen."

AMG GT 2 4
Na Audi en Mercedes in de Fanatace GT2 Series is het wachten op BMW?

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie