Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Formule E: Andretti volgend jaar met Porsche
13 mei 2022 Pagina 1 van 1
In Berlijn werd tussen Andretti Autosport en Porsche een meerjarige deal aangekondigd waarbij de auto's van het Avalanche Andretti Team vanaf het negende seizoen door Porsche powertrains en andere ondersteunende diensten voorzien zal zijn.

2022 Porsche 2
De deal tussen Andretti en Porsche is voor de komende drie seizoenen tussen Thomas Laudenbach van Porsche en Roger Griffith van Avalance Andretti Autosport bezegeld.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Formule E

Andretti volgend jaar met Porsche
Met Andretti Autosport nam iAndretti Autosport vanaf het begin aan de serie deel. Nadat BMW zich voor het seizoen 2021/2022 terugtrok bleef het merk uit München toch aan het team van Avalance Andretti verbonden.

Michael Andretti CEO van Andretti Autosport: " Onze Formule E-reis begon vanaf het eerste seizoen en wij zijn nu erg trots om voortuit te kijken naar de volgende generatie van de sport. Avalanche Andretti heeft de ambitie om te winnen en met de steun van Porsche hebben wij het volste vertrouwen in onze groei en prestaties. De overeenkomst is een belangrijke stap in onze toekomst en toewijding aan onze sport, partners en fans. Onze geschiedenis met Porsche als twee historische racing teams betekent dat deze samenwerking een natuurlijke match was en wij kijken uit naar het nieuwe hoofdstuk dat in 2023 begint."

Tijdens de 24U van Le Mans kwamen Michael en Mario Andretti destijds met een Groep C Porsche 956 uit. Ook werkt Andretti in de VS nauw met Volkswagen samen. In de rallycross werd het team maar liefst vijfmaal kampioen. Tot nu toe is Porsche het tweede merk dat naast Envison aan een klantenteam levert.

Thomas Laudenbauch, vice President Porsche Motorsport: " Het is belangrijk om een klantenteam te ondersteunen dat net als wij dezelfde professionaliteit in de Formule E laat zien. Voor ons is het een enorme blijk van vertrouwen dat een van de meest ervaren teams ervoor gekozen heeft om in het negende seizoen met ons naast het Porsche fabrieksteam samen te werken."

2022 Porsche 1
De erelijst tussen Porsche en Andretti.

Porsche en Andretti beschikken sinds 1983 over een lange traditie toen Mario en Michael met een Porsche 956 hun debuut op Le Mans maakten. Wij zijn verheugd dat de traditie in de Formule E wordt voortgezet en dat onze samenwerking net zo succesvol zal zijn."
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie