Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Sportscars: Van der Zande/Bourdais vooraan op grid IMSA Mid-Ohio
14 mei 2022 Pagina 1 van 1
220514 IMSA quali Ganassi
De Ganassi-Cadillac van Renger van der Zande/Sébastien Bourdais start vanaf pole op Mid-Ohio

Sébastien Bourdais en Renger van der Zande hebben de beste uitgangspositie in handen voor de Lexus Grand Prix At Mid-Ohio op de Mid-Ohio Sports Car Course, de vijfde ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. In de kwalificatie reed Bourdais in de Chip Ganassi Racing-Cadillac een tijd van 1:10,439 minuten en bleef daarmee Filipe Albuquerque in de nummer 10-Konica Minolta-WTR-Acura 0,222 seconden voor. In LMP2 was de snelste tijd voor Patrick Kelly in de PR1/Mathiasen Motorsport-Oreca. Jarett Andretti, telg uit de beroemde autosportfamilie, reed de Andretti autosport-Ligier naar pole in LMP3, terwijl Madison Snow in de Paul Miller Racing-BMW de pole-position in de GTD-klasse behaalde. GTD-Pro ontbreekt dit weekeinde in Mid-Ohio.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

Voor Sébastien Bourdais was het al de derde pole-position van het seizoen in de IMSA-competitie, na Sebring en Long Beach. Reden tot tevredenheid ook bij teamgenoot Renger van der Zande, en dat ondanks een lastige start van het weekeinde: "We hadden tijdens de eerste vrije training weer problemen met de kabelboom van de elektronica, echt ongelooflijk. Nu was het de bekabeling in de stuurstang, waardoor we niet konden opschakelen. Daardoor ging 80 procent van de training verloren, op het eind nog maar tweeënhalve ronde of zo kunnen rijden. Dat was wel weer een schok, dat we na al die eerdere ellende toch weer problemen aan de auto hadden. Tijdens de tweede vrije training heb ik heel hard aan de auto gewerkt: telkens drie, vier ronden en dan weer naar binnen. Ik denk dat we heel goede stappen hebben gemaakt. Sébastian kon zich goed voorbereiden op de kwalificatie en daarin heeft hij hem inderdaad op pole gezet, precies wat een goede teamgenoot moet doen! We hebben zoveel pech gehad, dus dit soort succesjes zijn wel mooi. Hopelijk kunnen we het morgen in de race afmaken."

Achter de Ganassi-Cadillac en de WTR-Acura kwalificeerden zich twee Britten voor de tweede startrij, Oliver Jarvis in de Meyer Shank-Acura en Alex Lynn in de tweede Ganassi-Cadillac. Tristan Nuñez completeerde de top vijf in de Action Express-Cadillac.

220514 IMSA quali LMP3
LMP2-pole voor de nummer 52-Mathiasen Motorsports-Ligier

In LMP2 bezet PR1/Mathiasen Motorsport de volledige eerste rij, met Patrick Kelly in de nummer 52-Oreca op pole en Steven Thomas in de zusterauto met het nummer 11 op de tweede startpaats. Daarachter reed Hendrik Hedman de derde tijd met de DragonSpeed-Oreca. In LMP3 was Jarett Andretti de snelste, de eerste LMP3-pole in zijn nog jonge sportwagencarrière.

220514 IMSA quali PMR BMW
Madison Snow reed de snelste kwalificatietijd in GTD

Bij de GTE's was Madison Snow, net als vorige maand in Long Beach, met de Paul Miller Racing-BMW M4 het snelst. De tweede tijd was voor Stevan McAleer in de Korthoff Motorsport-Mercedes-AMG, gevolgd door Roman de Angelis in de The Heart of Racing-Aston Martin.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie