Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Formule 1: Nyck de Vries rijdt voor Williams eerste vrije training op Barcelona
16 mei 2022 Pagina 1 van 1
D768259

De Formule 2-kampioen van 2019 en de Formule E-kampioen van 2020-'21, die ondanks zijn titels nooit een kans in de Formule 1 kreeg, mag zich na het komende weekend alsnog Formule 1-coureur noemen. Weliswaar eentje met 0 GP's achter zijn naam, maar de deelname van Nyck de Vries in FP1 van een officieel GP-weekend zal toch voor altijd in de boeken staan: in die eerste sessie van de GP van Spanje neemt de Fries namelijk de Williams over van Alex Albon.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Mercedes AMG F1

Samen met zijn Formule E-teamgenoot Stoffel Vandoorne verdeelt De Vries de taken als de officiële F1-reservecoureur van Mercedes, wat de reden is dat De Vries regelmatig in beeld verschijnt tijdens GP-weekenden. Eerder testte de Nederlander ook al voor Mercedes buiten GP-weekenden om.

Nu krijgt hij dus een kans bij Mercedes-klant Williams, dat Alex Albon voor één keer laat plaatsmaken in de FW44. De Vries werd deze winter nog in verband gebracht met precies de positie die Albon nu tijdelijk verlaat. Hij bereidt zich momenteel bij het team voor om ervoor te zorgen dat zowel hijzelf als het team het maximale uit zijn eenmalige deelname haalt.

De Vries wist afgelopen zondag de tweede Formule E-wedstrijd in Berlijn te winnen, zodat hij opklom naar de zesde plaats in de tussenstand.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie