Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Formule 1: Column - Op weg naar Spanje, Max kreeg niets kado
17 mei 2022 Pagina 1 van 1
Foto 1

Hoewel er nu schot in zit begon Max zijn seizoen allesbehalve succesvol. Waar niemand op rekende gebeurde. Ferrari, na jaren afzien, had het vrijwel volmaakte universele pakket gerealiseerd. Tegelijkertijd deed Mercedes-AMG met hun opzet voor de 2022 nieuwe wagen een greep in het duister, zo bleek al snel. Was de Ferrari revival een eendagsklapper en kon Mercedes de missers in een wip herstellen?

Column: Anjès Verhey
Foto's: PR

Max kreeg meteen in Bahrein een zware tegenvaller te slikken, uitval en op achterstand in het WK op Ferrari-man Charles Leclerc. Het Red Bull team herpakte zich na de eerste dubbele uitval! En jawel, Sergio Pérez behaalde zijn eerste pole in Saudi-Arabië en Max beperkte na een heroïsche strijd de opgelopen schade door er te zegevieren! Maar de beker was nog niet leeg. In Australië beleefde hij de tweede tegenvaller in het nog jonge seizoen. Zijn, naar bleek, enige opponent Leclerc bouwde daar zijn voorsprong uit. De fans vreesden al voor een pech-seizoen van hun Nederlandse held.

Foto 3
Zal de upgrade die Mercedes heeft gepland voor Spanje gaan werken? Momenteel speelt het achtvoudige kampioenschapsteam geen rol van betekenis.


In Imola kwam diens antwoord, pole en win voor Max! Opluchting, want het leek erop dat Red Bull Racing geen kruid had dat opgewassen was tegen de razendsnel kwalificerende Ferrari's. Vervolgens vol vertrouwen op weg naar The States. Miami Vice of price? In brandende hitte volgde op het nagelnieuwe Miami International Autodrome een droom van een race. Door alle deelnemers wordt er geknokt bij het leven. Max, in de voorafgaande twee dagen opnieuw geteisterd door pech en mankementen, pakt acht ronden na de start met een magistrale move de koppositie van Leclerc af. We moesten nog even wachten op DRS maar de RB18 liep als de gesmeerde bliksem weg van de Ferrari.

Foto 2
Zal Max in Spanje ook de beide Ferrari's achter zich weten te houden?


'Na 15 ronden begon ik al af te tellen. Het was heel zwaar. Afgezien van je hoogste concentratie, hier elke meter nodig, kreeg ik het ondanks mijn afgetrainde conditie ook lichamelijk ernstig te verduren' aldus een lichtelijk aangeslagen Max na deze schitterende overwinning. 'Na de safetycar had ik het even heel moeilijk. Maar toen de banden op temperatuur kwamen ging het gewoon goed.'

Met nog maar 19 punten achterstand op WK leider Charles Leclerc gaan we naar Spanje, Barcelona, 22 mei. Max rust niet, Ferrari's Leclerc moet worden verslagen! 'Ik strijd uiteraard voor mijn tweede titel!'

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie