Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Grüsse aus Hockenheim
18 mei 2022 Pagina 1 van 1
IMG 1628

Na de Preis der Stadt Stuttgart en de Bosch Hockenheim Historic, ook wel bekend als de Jim Clark Revival, was de Creventic 12H van Hockenheim het derde evenement binnen één maand waar Nederlandse klassen bij vertegenwoordigd waren. Na tweemaal historisch geweld was het nu tijd voor het moderne spul. Net als vorig jaar reden de bolides van de Supercar Challenge hun tweede weekend op de Hockenheimring, maar nu vergezeld door een andere V-Max klasse, die van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Natuurlijk kennen wij de Duitse baan van TV, waar ooit vele wedstrijden van de Formule 1 werden verreden met de Grand Prix van Duitsland in 2019 als laatste optreden. Vele fraaie races in de ADAC Masters en DTM, waar wij de verslaggeving overlieten aan onze Duitsland kenners Willem J. Staat en René de Boer. Als contentmakers van de V-Max organisatie waren wij nu aan de beurt om voor de eerste keer in levende lijve zelf naar dit roemruchtige circuit af te reizen. Weer een nieuw circuit afgevinkt op ons lijstje. Hierbij onze groeten uit Hockenheim.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Marco Antheunisse en Gerrie Hoekstra

En wij maar denken dat de Duitse snelwegen er als een biljartlaken bij liggen. Nee dus... De vullingen trilden bijkans uit je gebit in onze 6 uur durende tocht naar Hockenheim. Onze oosterburen zijn daar inmiddels ook achter gekomen en met man en macht wordt gewerkt om dit achterstallige onderhoud zo snel mogelijk te fixen. Maar liefst negen onderbrekingen vanwege werk aan de weg telden we onderweg. Na het passeren van de welkomstbanner zagen we van afstand de enorme betonnen kolossen al opdoemen. In de glorietijden van dit circuit moet het een enorm feest zijn geweest om op deze tribunes plaats te nemen. Maar als er wat minder publiek aanwezig is, geeft het een troosteloze en naargeestige indruk. Volgens een Hockenheim-kenner is de laatste keer dat er groot onderhoud is gepleegd uit de tijd dat de Duitsers nog met Marken betaalden. Af en toe een likje verf kan niet verbloemen dat dit circuit betere tijden heeft gekend. Het fraaie uitzicht bovenaan de tribune van het Motodrom met zijn fraaie bochtencombinaties, doet even de door betonrot verweerde lange trap naar boven vergeten.
 
IMG 1626

Lekker chillen bij MV Motorsport

IMG 1627

Het was heet op de paddock van Hockenheim. Na het racen op de baan was het goed rusten


Was er dan helemaal niets goed, hoor ik u denken. Jawel... de enorme relaxte sfeer op de paddock en eigenlijk alleen maar vrolijke mensen. Dat zijn wij zeker anders gewend tijdens het werken bij de DTM op eerst Zandvoort en daarna Assen. Geen belerend gesnauw hier op de Hockenheimring, maar vriendelijk mensen en zwaaiende controleurs bij de hoofdingang.
 
IMG 1657

Even verkoeling zoeken bij het Zilhouette Sport team

IMG 1623

De fraaie Radical RXC van Domec Racing moest ook even luchten. 
h


De naburige Stadt Hockenheim is een plaats met ruim 20.000 inwoners. Een aantal kerken bepalen het stadsbeeld. Net als collega René de Boer kunnen wij het niet laten om een foto van een kerk in onze groeten te plaatsen. De in 1910 gebouwde katholieke kerk St. Georg is in het centrum te vinden...

 
IMG 1661


... Het leuke is dat hier een half tamme slechtvalk de wacht houdt die helemaal niet bang is voor mensen.

 
IMG 1659


Na alle werkzaamheden op het circuit reden wij op zaterdagmiddag naar het centrum van Hockenheim. De leuke terrassen zijn op één hand te tellen, maar wij vonden een prima plekje bij Wirtshaus Güldener Engel, waar het goed toeven was.

 
IMG 1613

Teambaas Bas Koeten vierde zijn verjaardag.

IMG 1615

Tijdens een rijdersbriefing probeerde hij nog serieus over te komen.IMG 1620

Een flinke tent gevuld met zeven Koopman Racing bolides die met drie grote vrachtwagens naar het circuit werden vervoerd.
 
IMG 1622


Drie op een rij

IMG 1621


Een blauwe Ferrari is ook niet lelijk.

IMG 1630


De service wagen van Team BP was ook aanwezig.

IMG 1631


Duidelijke boodscap: No War
IMG 1641


Ducati tegen BMW

IMG 1648

V-Max filmploeg hard aan het werk

IMG 1651

Hier staat voor wat centen
 
e


Alvast even kennismaken met de paddock

IMG 1655
 

Het kleine media centrum van Hockenheim
g


De bokalen waren geen lichtgewichtjes op Hockenheim. Oscar Vianen (L) en Nick van den Berg hadden hun handen er vol aan.


IMG 1664


Leuk koffietentje op de paddock

IMG 1676


Het kantoor van Albert Jochems

IMG 1678


Maxime Oosten lachte het hardst

IMG 1681


De Stig reed ook mee

IMG 1683

Nieuwe bolide voor Bob Herber

a

Geen blikvanger maar een banden begraafplaats
b


Het mooie was dat in het zonnetje de was snel droog was.


c


De benzine was in Duitsland beslist niet goedkoper dan bij ons, dus hier zit voor een kapitaal in.


f


Jordy van Kouwen haalt de on board beelden van Dirk Warmerdam op.

 
i


Annemiek Veldkamp, vrouw van race director Bobbe, maakte met veel enthousiasme heerlijke broodjes caprese. Dat haar vakantie een paar uur later zou beginnen zal ook een deel van de vreugde zijn.


Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie