Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
GT: Catsburg/Krohn tweede op de Red Bull Ring. Dubbeloverwinning voor Schubert Motorsport
22 mei 2022 Pagina 1 van 1
Ruim 25.000 bezoekers woonden dit weekend het ADAC GT Masters-weekend op de Red Bull Ring bij Het betekende een nieuw bezoekersrecord voor de serie op de Red Bull Ring. Voor het team van Schubert Motorsport werd het een fantastisch weekend. Het team niet alleen beide DTM-wedstrijden maar behaalde vandaag ook nog eens een dubbeloverwinning op de Red Bull Ring met de combinaties Krütten/Green een Catsburg/Krohn. Het is duidelijk dat de nieuwe BMW M4 GT3 een succesnummer is. Met hun dubbelzege op dee Red Bull Ring namen Krütten/Green tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap!


2022 Schubert 1 2
De beide Schubert BMW's namen direct na de start de leiding.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC GT Masters

Catsburg/Krohn tweede op de Red Bull Ring. Dubbeloverwinning voor Schubert Motorsport
Voor de Schubert BMW-coureurs Niklas Krütten en Ben Green was het zoiets als een ridderslag. Met hun tweede overwinning vandaag namen zij ook de leiding in de tussenstand van de ADAC GT Masters over. Schubert Motorsport-coureur Ben Green: "Ik heb een paar dagen nodig om dit te verwerken. Ongelofelijk om hier beide wedstrijden gewonnen te hebben en ook nog eens aan de leiding van het kampioenschap te staan. De combinatie Jesse Krohn(SF/31)/ Nick Catsburg (NL/34) eindigde als tweede en maakten het dubbelsucces voor BMW compleet. De derde plek werd door de combinatie Christian Engelhardt (D/35)/Ayahancan Güven (TR/24) met de Joos Sportwagentechnik Porsche 911 GT3 R ingenomen


Catsburg
De combinatie Catsburg/Krohn trapt de M4 GT3 flink op zijn start. De Youngsters waren sneller.

Exact om 13.00u was Niklas Krütten met de #10 BMW M4 GT3 als polesitter aan de wedstrijd op de Oostenrijkse Red Bull Ring gestart. Met een Topstart wist de Youngster zijn koppositie te verdedigen en gaf in de 26e minuut zijn auto in leidende positie aan zijn teamcollega Ben Green over. De Brit wist de voorsprong verder te vergroten en ging na 41 ronden als overtuigende winnaar over de eindstreep. Daarmee was het dubbelsucces voor het duo in de tweede snelste wedstrijd van de ADAC GT Masters perfect. In het veld daarachter zagen de toeschouwers op de volgepakte tribunes van het Alpencircuit spannene duels en positiewisselingen.

Nick Catsburg/Jesse Krohn stelden tegen de sterk opkomende combinatie Ayhancan Güven/Christian Engelhart (Porsche 911 GT3 R) de tweede plek veilig. Ook zij stonden dit weekend voor de tweede maal op het podium. Daarachter volgde de Allied Racing Porsche 911 GT3 R van hun merkencollga's Joel Sturm (D/20)/Sven Müller (D/30). De Montaplast by Land Motorsport combinatie Jusuf Owega(D/20)/Dries Vanthoor (B/24) leek in het begin van de wedstrijd op podiumkoers maar zij werden met een z.g. "Penalty Lap" bestraft.

2022 Guven
Het aanvallende rijden van Ayhancan Güven werd beloond. Gisteren door de organisatie in de officiële documenten met een D bestempeld vandaag met TR. Dit is ons meermaals in de diverse kampioenschappen waarin hij uitkomt opgevallen. Waarschijnlijk rijdt de Porsche-rijder met een dubbele nationaliteit.

Het leverde een vijfde plek op. De combinatie Kim Luis Schramm(D/24)/ Dennis Marshall (D/25) eindigde met de Rutronik Audi R8 LMS EVO als zesde gevolgd door de best geklasseerde AMG Mercedes GT3 Evo van Jan Marschalkowski (D/19)/ Daniel Juncadela (ESP/31).

Jack Aitken (GB/26)/Alberto Costa Balboa (ESP/31) stuurden hun Team Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 EVO richting achtste plek. De JP Motorsport McLaren 720 S GT3 #88 kwam in handen van de combinatie Christian Klien (A/39)/ Dennis Lind (DK/29) kwam bij hun eerste gaststart in het Duitse GT-kampioenschap als negende aan de finish. De Top 10 wordt gecompleteerd door de #15 Rutronik Racing Audi R8 LMS Evo van de combinatie Patric Niederhauser (CH/30)/ Luca Engstler (D/22).

2022 Podium
De Top 3 van vandaag.

Commentaren
Niklas Krütten: "Bij de start was ik nerveus maar kwam goed weg. Na een paar enkele ronden werd het aan de kop wat rustiger en ik heb geprobeerd om de banden voor Ben zijn stint te sparen. Dit werkte waardoor Ben de overwinning perfect maakte. Ik kan het nog steeds niet geloven om na de overwinning op zaterdag opnieuw gewonnen te hebben. Het is echt ongelofelijk."

Ben Green: "Niklas heeft goed werk verricht. Ik had de wedstrijd volledig onder controle en kon mijn eigen tempo bepalen. Ik had er echt niet op gerekend om in mijn eerste ADAC GT Masters seizoen geheel vooraan te rijden."

Nick Catsburg: " Ik heb de gehele dag geprobeerd Niklas nerveus te maken zodat ik de start kon winnen. Maar helaas is de jongen nogal "cool" gebleven. Ze waren allebei veel te sterk en hebben een super job verricht. Mijn doel was het om de afstand zo klein mogelijk te houden en door de pitstop naar voren komen. Het werkte gewoon niet."

Jesse Krohn: "We zitten nog in het proces om de auto goed te begrijpen. Wij hadden geen problemen maar een goede wedstrijd gereden. De beide youngsters waren vandaag onverslaanbaar."

2022 Start Achterzijde
Afsluiting van een prachtige dag op de Red Bull Ring.

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie