Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
Esports: Mahle Racing Team en Williams Esports winnen iRacing 6U Watkins Glen
20 juni 2022 Pagina 1 van 1
Het tweede seizoensevenement van de VCO Grand Slam, de iRacing Watkins Glen 6Hrs bood vanaf de eerste tot de laatste minuut spannend en turbulent Racing. Na 226 ronden stelden Arthur Lehouck/Atte Kauppinen met een Dallara LMP2 van het MAHLE Racing Team de overwinning veilig. Met een voorsprong van amper twee seconden kwamen zij over de finish. In de GTD-categorie triomfeerden Daniel Pasztor en Louis Nahser met een AMG GT3 Mercedes van het Williams Esports-team. Voor de favorieten van VRS Coanda Esports en Team Redline werd het een zwarte dag.

2022 WG Finish 1

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Mahle Racing Team en Williams Esports winnen iRacing 6U Watkins Glen
Al in de turbulente openingsfase moesten een aantal favoriete teams de strijd staken. Later in de wedstrijd werden ook de overige voertuigen van de topteams van VRS Coanda Esports en Redline zowel in de LMP2 als in de GTD-klasse getroffen. Alleen Mitchell De Jong en Joshua Rogers wisten het contact met de koplopers te behouden maar misten met een vierde plek overall nipt het podium. De eerste drie posities werden pas in de slotfase beslist aangezien het MAHLE Racing Team hard moest vechten om hun voorsprong van resp. twee en drie seconden op Williams Esports, Chillblast en Veloce Fanatec te behouden.


2022 WG Start

In de GTD-klasse beschikte de AMG Mercedes GT3 van het Williams Esports Team bij de finish over een voorsprong van ruim 25 seconden op de AMG Mercedes van Urano Esports dat op haar beurt weer over een voorsprong van één ronde op het Logitech G Altus Esports Team beschikte. Eveneens Mercedes. De Top 5 werd in deze klasse door maar liefst vijf AMG Mercedes GT3's ingenomen.

Commentaren
Arthur Lehouck (MAHLE Racing Team): "Met deze overwinning ben ik ongelofelijk blij bij een speciaal event voor MAHLE. We beschikten over een andere brandstofstrategie en wisten dat alles op de laatste pitstop zou aankomen. Atte heeft fantastisch werk verricht en beschikte over een ongelofelijke snelheid. Helaas was er een kleine touché met onze zusterauto. Maar dit hoort nu eenmaal bij het racen. Dit kan gebeuren indien je je op de limiet beweegt. Dank aan de VCO voor dit evenement maar ook aan Williams Esports en MAHLE voor hun permanente ondersteuning en aan Atte voor een fantastische wedstrijd.'

2022 Chaos

Louis Nahser (Mercedes AMG Team Williams Esports. Winnaars GTD klasse): "Voor ons was dit een goede dag. Ik ben bijna sprakeloos om bij een dergelijk groot evenement de overwinning voor Williams Esports binnengehaald te hebben. Ik concentreerde mij op het vasthouden van de leiding en het besparen van brandstof. Wij hebben genoten van het rijden in de nieuwe AMG Mercedes GT3."

2022 WG Mercedes

Resterende wedstrijden
9. Oktober 2022 iRacing Petit Le Mans
13. November 2022 iRacing Suzuka 10HR
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie