Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
GT4 America: Rode vlaggen, incidenten en Filgueiras/McAleer voor het eerst verslagen op Virginia
21 juni 2022 Pagina 1 van 1
220619 FilgueirasMcAleer
Filgueiras en McAleer aan de leiding van een veld van maar liefst veertig GT4-auto's

De Pirelli GT4 America stond wederom in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge America powered by AWS dat was neergestreken in Alton voor twee races van ieder een uur op Virginia International Raceway. Eric Filgueiras en Stevan McAleer (RS1) pakten hun vijfde zege van 2022 in de zaterdagsrace, maar een dag later kwam hun perfecte seizoen tot een einde, toen ze buiten de podiumplaatsen vielen door later een pit stop te maken tijdens een neutralisatie. Gavin Sanders en Michai Stephens bezorgden Conquest Racing/JMF Motorsports hun eerste overwinning van het jaar. In de Pro-Am-klasse werd er volop gevochten, terwijl James Clay en Charlie Postins (BimmerWorld) onverslaanbaar leken in de Am-klasse.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Door meerdere incidenten kon er helaas weinig onder groen worden geracet in de eerste manche. In de openingsronde crashte Pro-Am-kampioenschapsleider Scott Noble (NolaSport) en de race werd stilgelegd, omdat de bandenstapels in bocht drie moesten worden vervangen. Tijdens de pit stop window kwam de BMW van Tim Horrell (Fast Track Racing) tot stilstand midden op de baan. Andrew Davis (GMG Racing) en Guy Cosmo (Cameron Racing) crashten in het gevecht om de tweede positie in de Pro-Am-klasse, voordat bandenstapels opnieuw vervangen moesten worden, ditmaal voor een ongeluk van Dominic Starkweather (Dexter Racing) in de Snake-bochtencombinatie.

220618 CapestroDubetsCapizzi
Capestro-Dubets en Capizzi maakten met een overwinning en een P5-resultaat tien punten goed op Pro-Am-kampioenschapsleiders Hart en Noble

Filgueiras en McAleer wonnen Race 1 in de Silver Cup. Sanders en Stephens versloegen Cole Ciraulo en Kris Wilson (Capstone Motorsports) in het gevecht om de tweede plaats voor Kevin Conway & John Geesbreght (Smooge Racing) en Zac Anderson & Austen Smith (Auto Technic Racing). De andere BMW van Auto Technic Racing won de Pro-Am-klasse met John Capestro-Dubets en Tom Capizzi. Edgar Lau en Mike Skeen (ARG/Rotek Racing) maakten veel posities goed en bezorgden hun Ford Mustang een P2-resultaat voor Adam Adelson & Elliott Skeer (Premier Racing), Ian James & Gray Newell (Heart of Racing Team) en Seth Lucas & Matt Plumb (Hattori Motorsports). Clay en Postins breidden hun leiding uit in het Am-kampioenschap met een derde klassezege van het seizoen.

220618 ClayPostins
Clay en Postins zijn het te kloppen duo in de Am-klasse in GT4 America dit jaar

UITSLAG RACE 1

Ook de race op de zondagochtend begon met een klap en een rode vlag, toen de vangrails vervangen moesten worden, nadat Matt Plumb (Hattori Motorsports) erg hard was gecrasht tussen de Snake en de Esses. Seth Thomas (NolaSport) kon hem niet ontwijken en reed met hoge snelheid tegen de Toyota op. Beide rijders waren gelukkig oké. Ciraulo werd ook uit de race gekegeld in de openingsronde. Een ongeluk van Derek DeBoer (TRG – The Racers Group) zorgde vervolgens voor een neutralisatie middenin de pit window. Silver Cup-leider McAleer en de top drie in de Pro-Am-klasse, Kenton Koch (BSport Racing), Skeer en Skeen, kwamen niet meteen binnen voor de verplichte rijderswissel, waardoor ze erg veel tijd en daarmee posities verloren.

220619 HartNoble
Na een eerste uitvalbeurt van het seizoen op de zaterdag was het toch vroegde op de zondag met een overwinning in Pro-Am voor Hart en Noble

De trend van ongelukken zette voort tot en met het einde van Race 2, toen de finishvlag werd gezwaaid tijdens een derde Safety Car-periode. De Aston Martin van Moisey Uretsky (Accelerating Performance) was met hoge snelheid in de bandenstapels beland in de Roller Coaster. Voor het eerst dit seizoen versloegen Sanders en Stephens de Porsche van Filgueiras en McAleer, die vierde werd in de klasse, in de Silver Cup. Conway en Geesbreght werden tweede voor Anderson en Smith. De overwinning in de Pro-Am-klasse ging naar Jason Hart en Noble voor James & Newell en Andy Lee & Elias Sabo (Flying Lizard Motorsports). Clay en Postins pakten wederom de zege in de Am-klasse voor de andere BMW van Todd Brown en Johan Schwartz (Rooster Hall Racing).

220619 SandersStephens
Sanders en Stephens hebben hun achterstand in de Silver Cup verkleind tot 38 punten dankzij een tweede plaats en een overwinning

UITSLAG RACE 2

Watkins Glen International zal gastheer zijn van het volgende evenement van het Pirelli GT4 America-kampioenschap op 23 en 24 juli.
Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie