Home | Nieuwsarchief | Kalender | Desktopversie
DTM: Groeten uit Imola
21 juni 2022 Pagina 1 van 1
220621 DTM Groeten Startfoto
Vaak gezien, toch altijd weer mooi: beginfase in Imola

Afgelopen weekeinde kwam de DTM voor het eerst in zijn lange historie in actie op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. In de zomerse hitte, met temperaturen van ruim boven de 30 graden en asfalt dat meer dan 50 graden warm werd, kwamen DTM, DTM Trophy (met twee overwinningen voor Colin Caresani), de nieuwe DTM Classic DRM Cup, alsmede de Porsche Carrera Cup Deutschland (met een overwinning voor Larry ten Voorde), de Lotus Cup Europe en de Mitjet International Series in actie. AUTOSPORT.NL was ter plekke en genoot, want racen in Italië is gewoon een stuk leuker dan, pak 'm beet, Lausitzring of Brno. Dus verzamelden we ook wat materiaal voor een impressie van wat er achter de schermen gebeurde.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: Rebocar/R. de Boer, ITR/Jürgen Tap

IMG 3971

Op de heen- en terugvlucht (Eindhoven-Bologna) reisden we samen met Porsche-coureur Laurens Vanthoor, die zeker op maandag tijdens de terugreis blij was dat hij niet via Brussel was gereisd, omdat daar alle vluchten geannuleerd waren vanwege een grote staking. 

IMG 3972

Op de luchthaven van Bologna heeft Lamborghini al sinds vele jaren een reclameruimte, waar ditmaal een Huracán STO tentoongesteld stond.

IMG 3990

Evolutietheorie op z'n Italiaans: klassieke Fiat 500 en de moderne variant, waar de oude versie bijna twee keer uit kan.

IMG 3991

Vlakbij het hotel was er een geweldig restaurant, waar je buiten kan eten en een uitstekende kwaliteit geserveerd krijgt. Tagliatalle con ragù bijvoorbeeld.

IMG 3993

En tagliata di manzo. Sangue. Met een voortreffelijke regionale rode wijn erbij.


IMG 4121

DTM in Imola, met de sculptuur van Ferrari F40's bij de hoofdingang van het circuit.

220621 DTM Groeten Berger Senna

Voor DTM-baas Gerhard Berger is Imola verbonden met vele herinneringen, ondermeer aan zijn eigen zware crash in 1989 en natuurlijk aan zijn vroegere teamgenoot Ayrton Senna. De tienvoudig Grand Prix-winnaar maakte van de gelegenheid gebruik voor een bezoek aan het standbeeld ter nagedachtenis aan de Braziliaan.

220621 DTM Groeten Berger Senna 2

Een plek met emotie.

220621 DTM Groeten marshals

Berger had het bij zijn ongeval in 1989 mede aan de lokale marshals te danken dat hem ernstiger letsel bespaard bleef. Als erkenning voor de inzet van deze vrijwilligers ging hij graag met de huidige officials op de foto.

220621 DTM Groeten Goetz zwembad

Overal in de paddock hadden teams opblaasbare zwembadjes neergezet ter verkoeling, waarvan rijders en teamleden gretig gebruik maakten, zoals hier DTM-kampioen Maximilian Götz.

IMG 4002

Het circuit kent een flinke eigen souvenirshop, tevens informatiepunt van de regionale toerisme-organisatie. Met natuurlijk een Toro Rosso-Formule 1-auto uit het nabijgelegen Faenza.

IMG 4004

Ferrari- en Senna-merchandise.

IMG 4007

Kopie in het klein van het bronzen standbeeld in het park en buste van de drievoudig wereldkampioen.

IMG 4010

Kinderen van lokale schoolklassen lieten via tekeningen hun enthousiasme voor het circuit zien.

IMG 4027

Wij hadden een bedaagde Toyota Yaris als huurauto met zóveel schade dat ze er op het bekende formulier beter een cirkel omheen hadden kunnen tekenen... Collega Robert Seiwert van het Duitse Motorsport Magazin had het beter getroffen: hij was uitgenodigd door Lamborghini en mocht zich het weekeinde met deze Huracán STO verplaatsen. Maar wij konden onopgemerkt komen en gaan, en hij niet!

IMG 4036

Goed begin van de zaterdag: Gazzetta, Autosprint, AUTOSPORT.NL en espresso.

220621 DTM Groeten Patrese

Ricardo Patrese was als gast van het Rosberg-team aanwezig. Blijkbaar hielp het, want zaterdag werd Nico Müller (l.) tweede in de race, terwijl op zondag Dev Gore (r.) zeer verrassend diezelfde klassering behaalde, als eerste Amerikaan ooit op het DTM-podium. Verder nog gezien: Pierluigi Martini, Giancarlo Minardi, Stefano Modena en Roberto Ravaglia, waarbij laatstgenoemde actief was als teammanager van het team Ceccato Racing, waarvoor Timo Glock twee gastraces in de DTM reed.

IMG 4075

Nieuw dit jaar is de DTM Classic DRM Cup, waarin gereden wordt met de auto's zoals die tussen 1972 en 1982 in de Deutsche Rennsport-Meisterschaft in actie kwamen, de serie die als voorganger van de DTM beschouwd mag worden. Zo stonden er maar liefst drie BMW M1's aan de start.

IMG 4079

Nederlandse inbreng: Donald Molenaar reed met een prachtige Alfa Romeo Montreal in Groep 4-uitvoering.

IMG 4081

Helaas liep Molenaar door een onfortuinlijke aanrijding in de zaterdagsrace schade op.

IMG 4083

Jägermeister-kleurstelling doet het altijd goed.

IMG 4085

Nog een Nederlander: Adrian van Hooydonk met een prachtige BMW 3.0 CSL.

220621 DTM Groeten brandweerman

Altijd weer een dankbaar fotomotief op Italiaanse circuits. En daarmee sluiten we onze impressie uit Imola af.

Hét mobiele autosport magazine
© Autosport.nl is gemaakt door Fullservice reclamebureau Fast Company 2022
Bekijk de desktopversie